Vad är meditation

Meditation är en praktisk metod för att uppnå mental närvaro och medvetenhet om det som sker i nuet, genom ignorering av kategorier av tankeverksamhet såsom planerande för framtiden eller sammanfattningen av det gamla.

Meditation är ett sätt att träna sinnet. Det hänvisar i allmänhet till en familj av tekniker som är särskilt utformade för att träna uppmärksamhet och medvetenhet på ett systematiskt sätt. Enligt vissa meditationslärare och utövare syftar meditation till att “frigöra sig” från tankar och känslor.

Meditation har utövats i tusentals år. Den användes ursprungligen av munkar för att kunna nå ett mycket lugnt mentalt tillstånd och känna sig närmare sina gudar. 

Även om meditation inte längre bara är relaterad till religion är det fortfarande en praxis som gör det möjligt för människor att ta tid ur sin dag och fokusera på sig själva. Meditation kan göras var som helst och när som helst; allt du behöver är ett lugnt utrymme och viljan att meditera .

meditation

Meditation effekter

Meditation hjälper till att bevara hälsa genom att upprätthålla balansen mellan kropp, sinne och själ. Andning simplifieras under meditation, vilket minskar stressrelaterade symptom som muskelspänning, utmattningssyndrom, högt blodtryck och ångest. Dessutom fungerar meditation som en antidepressiv tillskott på grund av den kraftfulla påverkan meditation har på hjärnans serotonintransportörer.

Meditation Svenska

Här hittar du en härlig guidad meditation på svenska. Perfekt för dig som vill börja meditera. Kom ihåg: När du börjar meditera, bestäm dig för att göra det varje dag i minimum 30 dagar. Annars kommer du inte märka den fulla effekten. 

Jag kan nästa lova dig att om du mediterar i 30 dagar i rad så kommer du att fastna för meditation eftersom att hälsofördelarna du får från övning är helt otroliga.

Meditation app

Det finns väldigt många appar som hjälper dig att meditera bland dem så hittar du Calm och HeadSpace. HeadSpace har även ett samarbete med spotify, så om du har Spotify kan du få ta den al HeadSpace till ett billigt pris.

Youtube är även en väldigt underskattad meditationsapp. Det finns otroliga meditationer helt kostnadsfritt som du kan ta del av på Youtube. Både på Svenska och Engelska.

Meditation nybörjare

Meditation kan vara en utmanande upplevelse för nybörjare, men med tiden blir meditationen mer och mer givande och förlänger meditationens inverkan i det dagliga livet. Meditation är ett spännande sätt att skapa sig en större inblick i vad som finns bakom ryggraden. Med meditation kan man komma närmare sig själv och sinnet.

Meditation och attraktionslagen

Meditation är en av det kraftfullaste övningarna för att få attraktionslagen att fungera för dig. När du börjar meditera så rekommenderar vi att du använder guidade meditationer, men när du har blivit mer erfaren kan du börja att köra utan guidning.

Det finns guidade meditationer som specifikt är skapade för att få lagen om attraktion att fungera för dig. Exempel på bra guidade meditationer är meditationer från Joe Dispenza eller exempelvis denna som är gratis på Youtube:

Tips för att göra din meditations djupare

Meditera varje dag. Schemalägg en tid varje dag för din meditation. Tiden bör vara samma tid varje dag. Exempelvis: Jag ska meditera varje morgon klockan 07.00 innan jag går till jobbet, eller jag ska meditera klockan 22.00 innan jag går och lägger mig varje dag.

Nyckeln är att meditera även fast du inte känner för det. Gör det eftersom du har bestämt att du ska göra det.

För att din meditation ska bära frukt behöver du göra det frekvent och under en längre period. Det är först efter 2-3 veckor som du kommer att kunna se stora skillnader på din meditation och dina vibrationer.

Ett avslutande tips är att meditera med en meditationskudde. Vi på Lagenomattraktion.se har skrivit en bäst i test om vilken meditationskudde som är bäst. Läs Meditationskudde bäst i täst här!

Se videon kostnadsfritt nu

Genom att ge oss din information samtycker du till insamling och användning av din information i enlighet med våra användarvillkor och sekretesspolicy.