Chakra Halsband

Ett chakrahalsband är ett halsband som hjälper till att balansera de sju energicentra i vår kropp. Ordet chakra kommer från sanskritordet cakra som betyder “hjul”. Chakran är viktiga att förstå, eftersom de refererar till energicentra inom oss som påverkar hur vi känner, agerar och uppfattar världen. Det finns sju huvudchakran i våra kroppar som motsvarar olika delar av våra kroppar och olika fysiska organ inuti dem.

5/5

Betyg: 5/5
LOA Rekommenderar!

En praktisk, rymlig och bekväm godisväska

Egenskaper vi gillar:

De 7 chakrana och hur de förhåller sig till människokroppen

1. Rotchakra – Muladhara

Muladhara är det första chakrat och ligger vid basen av ryggraden. Ordet “muladhara” översätts till “rotstöd”. Detta chakra är grunden för alla andra chakran och dess energi påverkar vår fysiska och känslomässiga hälsa.

Det här avsnittet diskuterar hur vi kan använda meditation för att aktivera Muladhara. Den förklarar också hur denna process inte kräver några verktyg eller ritualer, utan att den bör göras i ett lugnt eller fridfullt utrymme för att säkerställa att du inte avbryts av yttre stimuli som buller.

 

2.Chakra 2 – Svadhisthana chakra

Det sakrala chakrat hittas ca 2 centimeter under naveln.

Chakrat kontrollerar könsorganen och njurarna, även om detta inte stöds av vetenskaplig forskning.

Det är förknippat med vattenelementet och presenteras som en levande orange färg. Den representeras också ofta av en sexbladig lotusblomma.

Vissa tror att detta chakra styrs av Parvati, den hinduiska gudinnan för trohet, fertilitet och makt.

“Sanskritnamnet [för det heliga chakrat] är Svadhistana”, säger den certifierade chakra- och kristallhelaren Laura Konst. “Symbolen för det heliga chakrat är en månmåne, som representerar förhållandet mellan tidvattnet i vattnet och månens faser.”

På sanskrit betyder Svadihsthana “där din varelse är etablerad.”

 

 

3. Solar Plexus Chakra – Manipura

Det tredje chakrat är Solar Plexus, eller Manipura. Det är beläget i området av magen. Dess färg är gul, dess tillhörande planet Mars, dess element är eld och den motsvarar bukspottkörteln och levern.

Solar Plexus Chakra är centrum för vår viljestyrka och vår känsla av självkänsla. Den representerar vår personliga kraft inifrån. Det är detta chakra som vill bli erkänd för vilka vi är och vad vi har att erbjuda i denna värld.

Det representerar en persons potential, ambition, drivkraft för prestation och ett behov av självförtroende för ens förmåga att uppnå ett mål eller uppfylla en önskan.[1]

4. Hjärtchakrat – Anahata

Hjärtchakra är det fjärde chakrat, beläget mitt på bröstet, mellan hjärta och svalg.

Ordet “Hjärtchakra” har sitt ursprung från sanskrit, ursprungligen från “hṛd”, som betyder “hjärta”, och “cakra”, som betyder “hjul”. Dess roll är att reglera känslor och känslor. Hjärtchakra kallas också för Anahata eller ‘Anandamaya kosha’. Det är en del av en subtil kropp som inte hade någon form men som hjälper oss att uppleva lycka, glädje, kärlek och lycka.

5. Halschakra – Vishuddha (sökord femte-chakar-vishuddha)

Vishuddha-chakrat är det femte chakrat, som ligger vid halsen. Sanskritordet “vishuddha” betyder renad eller förfinad. Vishuddha-chakrat kallas också för “strupchakrat”. Detta beror på att det styr kommunikation, självuttryck och kreativitet.

6. Brow eller Third Eye Charka – Ajna (sökord sjätte-chakar-ajna)

Det tredje ögat chakrat är beläget i mitten av pannan. Det är kopplat till vår intuition och insikt, och vi använder det för att fatta beslut. Det styr också hur vi ser och uppfattar våra yttre och inre världar.

Detta chakra öppnas när vi fokuserar på nuet utan att tänka på det förflutna eller framtiden. Den kan aktiveras genom meditation genom att ansluta till både vårt högre jag och observera tankar när de uppstår.

Färgen som förknippas med detta chakra är indigo, som symboliserar djup visdom som ofta känns gömd för oss, men som kan nås genom djup meditation eller yogaövningar.